Wat kost een taxatie?
- Enkel object per mail 14 euro.
- Collecties en verzekeringstaxaties zie hieronder.

Onderscheid dient gemaakt te worden tussen een waardebepaling, dat is een eenvoudige omschrijving met een geschatte waarde en een taxatie ten behoeve van een verzekering (7:960)

Een waardebepaling, meestal ten behoeve van voorgenomen verkoop, kan per mail of na fysiek onderzoek ter plaatse. Het is eenvoudiger dan een rapportage ten behoeve van een verzekering en kan zelfs via foto's.


Een waardebepaling per mail kost voor het eerste object 14 euro. Elk volgende object 12 euro. Foto's kunt u mailen naar kunsttaxaties@gmail.com. De betaling kunt u overboeken naar NL 74 RABO 0330 3492 95 Tnv Taxatie bureau Ruyten onder vermelding van uw naam. U heeft dan meestal binnen 24 uur uw waardering in uw mailbox.

Ten behoeve van een verzekering dien ik de objecten met eigen ogen te zien en deze uitgebreid te omschrijven zodat bij eventuele schade er geen misverstanden kunnen ontstaan. Taxatie bureau Ruyten is lid van de TMV. De TMV is de federatie van gecertificeerde taxateurs die onder meer toezien op integriteit en kennis.
Voor grotere collecties vanaf 15 objecten kan ik het beste bij u op locatie komen.

Als prijsidee; Een gemiddelde boedeltaxatie-waardebepaling met huisbezoek inclusief uitwerking, reiskosten, advies en BTW komt op 350 à 400 euro. Dit op basis van het uurtarief van 110 euro ex. BTW. Aantal objecten 30-50 stuks. Prijsidee verzekering; 30-50 stuks 500-700 euro.

Telefonisch kan ik meestal al wel een vrij accurate inschatting maken. U kunt mij hiervoor dagelijks tot 21 uur bereiken op 06-52661562. Neem ik niet op, dan bel ik u snel terug. Taxatiebureau Ruyten werkt niet met een tarief op basis van een percentage van de waarde. Taxatie op uurtarief is transparanter.

Overig advies en taxatiewerk, Taxaties ten behoeve van verdelingen, verzekeringen en BKR advies voor gemeenten, ontzamelen van bedrijfscollecties, stroomlijnen van collecties en afstoten van delen of het geheel, Contra-expertise, Verkoop en aankoopadvies - Art consult - bemiddeling bij verkoop. Bel of mail voor meer informatie.

Telefoon; 06 52661562
Email; kunsttaxaties@gmail.com
1 27 34